Éremeső február utolsó hetében

2022.02.27

Ismét örömmel számolunk be a Turai Torna Club tornász szakosztályának sikereiről, hiszen a növendékek 2021 tavasza óta nálunk készülnek Homokiné Jamrik Szilvia, Kókai Anita edzők, Sőregi Noémi jazzbalett oktató és Matvejeva Melissza segítségével.

2022. február 24. Tornász Diákolimpia, Területi elődöntő

A Diákolimpia Megyei versenyén szerzett első helyezéssel a tornászok továbbjutottak a Diákolimpia B kategória Országos Területi Elődöntőre, melyet Veresegyházán, a Kálvin téri Református Általános Iskolában rendeztek meg február 24-én.

Az I. korcsoportban indultak a Hévízgyörki Általános Iskola tanulói: Tóth-G Sára, Rajki Zara, Hocheistein Jázmin, Varga Réka és Szilágyi Kincső. Fantasztikus teljesítménnyel a csapat III. helyezést ért el, ezzel bejutottak az országos versenyre. A II. korcsoportban egyéniben, sérült kézzel vállalta a versenyzést Kuti Hanna, szépen helytállt, példát mutatva sportolói elhivatottságáról.

A II. korcsoportban egyéni versenyzőként indult Bojtár Gréta a Turai Hevesy György Általános Iskolát képviselve, III. helyezést ért el, így ő is folytatja a versenyt az országos bajnokságon. A III. korcsoportban egyéni versenyzőként indult Pallagi Anna, szintén a Turai Hevesy György Általános Iskolát képviselve, az erős mezőnyben szépen helyt állt, de a továbbjutás most nem jött össze.

2022. február 26. szombat, KIDS KUPA

A Katolikus Iskolák tornaversenyén indult Matvejeva Melissza "úttörő" módon, ahol remek gyakorlatait érem eső követte: összetettben: I. hely, Ugrásban: I. hely, gerenda: II. hely, talaj: III. helyezés.

2022.02.27. Diákolimpia Területi Döntő - az UTE Tornacsarnokban

A szakosztály először indult, versenyzett ebben a korcsoportban.

V-VI. korcsoport egyéni indulók: Benyovszki Nikoletta, Matvejeva Melissza, Sára Bernadett. A lányok szépen helytálltak. Matvejeva Melissza átmentette előző napi jó formáját és holtversenyben 2. helyezést ért el. Sára Bernadett 15. helyen zárt, kiemelkedő ugrása a mezőny legmagasabb pontszámát, 9.5 pontot jelentett. Benyovszki Niki a gerendagyakorlatában hibázott, így összesítésben a 39. helyezett lett.

Edzők értékelése: "Nagyon büszkék vagyunk a lányokra. Heti négy edzéssel készültünk a megmérettetésekre, a befektetett munkát látva reménykedtünk is a jó helyezésekben, de a lányok teljesítménye minden előzetes várakozásunkat felülmúlta! Hiszünk abban, hogy a kemény munka meghozza gyümölcsét. Marci bácsi büszke lenne a lányokra .. és reméljük ránk is. Mostantól gőzerővel készülünk a március 20-i országos bajnokságra."