Kézilabda Családi Nap

2023.04.17

Az FTC Kézilabda Akadémia és a Turai Torna Club szervezésében

A következő tanévtől az FTC Kézilabda Akadémia szakmai felügyelete mellett indul kézilabda oktatás Turán.

Április 22-én kézilabdás családi napot tart az FTC Kézilabda Akadémia és partneregyesülete, a Turai Torna Club. A Ferencváros és a turai kézilabda közös története nem újkeletű, de a két klub a közeljövőben még szorosabbra szeretné fűzni a kapcsolatot. A tervek szerint a következő tanév kezdetétől az FTC Kézilabda Akadémia szakmai felügyelete mellett indul kézilabda oktatás a Budapesttől mintegy ötven kilométerre fekvő városban.

– Nemcsak a tehetséges játékosok felfedezése a célunk, azt szeretnénk, hogy a sport fantasztikus közösségteremtő erejével megszerettessük a helyi fiatalokkal a kézilabdát, és a mozgás fontos szerepet töltsön be az életükben – emelte ki a kezdeményezés kettős célját akadémiánk sportigazgatója, Kökény Beatrix.

A programba az első évben 9-11 éves kor közötti gyermekek jelentkezését várják, de a családi napon ettől függetlenül minden korosztály számára lesz érdekesség.

A Tura Városi Sportcsarnokban a fiatalok kipróbálhatják magukat a szakembereink által tartott edzéseken, különböző felméréseken is részt vehetnek, de az U14-es együtteseink bemutatómérkőzését is megtekinthetik.

Forrás: https://www.fradi.hu/kezilabda/kezilabda-akademia/hirek/kezilabdas-csaladi-napot-tartunk-turan